НАЧАЛО

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурен телефон:
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

2021

Световен ден на земята 2021

По повод Световния ден на Земята – 22 април Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ - Пловдив организира инициативи за опазване на природните ресурси.
Проведохме открит урок в ОУ „Драган Манчов“ и заедно с учениците от 4 „б“ клас облагородихме част от двора на училището с пролетни цветя. Четвъртокласниците с ръководител Силвия Вардинова бяха подготвили презентация, посветена на Световния ден Земята.
По повод Световния ден на Земята – 22 април Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ - Пловдив организира инициативи за опазване на природните ресурси. Проведохме открит урок в ОУ „Драган Манчов“ и заедно с учениците от 4 „б“ клас облагородихме част от двора на училището с пролетни цветя. Четвъртокласниците с ръководител Силвия Вардинова бяха подготвили презентация, посветена на Световния ден Земята.

Децата изразиха със стихове, песни и танци знанията си за значението на природните ресурси, желанието си за запазването им и осъзнатото си усещане, че възстановяването на Земята зависи от всеки един жител на планетата.

 
Специални гости на тържеството бяха кметът и зам.-кметовете на район „Западен“ Димитър Колев, Георги Георгиев и Димитър Караилиев, както и експертите на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Младен Ангелов и Людмил Милчев. Пред тях децата демонстрираха знанията си за богатствата на природата и тяхната значимост за човечеството, демонстрираха визията си за съхранение на ресурсите на Земята, опазването на водата, разделното събиране на отпадъци и обогатяването на растителния свят. Всички участници в инициативата получиха подаръци от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.
 „Трябва да помислим как всеки един от нас може защити природата - от това дали пестим водата при миене на зъбите си или дали изключваме електроуредите, когато не ги използваме. С малки стъпки всеки човек може да допринесе Земята да бъде чиста, красива и да я съхраним за бъдещите поколения“, подчерта директорът на ОУ „Драган Манчов“ Десислава Стаменова.
Експертите от БД ИБР разкриха интересни природни процеси, които се отразяват върху живота на планетата. Един от тях е, че във водоемите водата никога не замръзва изцяло. „Ледът играе ролята на изолатор и под него водата запазва своята положителна температура. По този начин реките и моретата не замръзват напълно и организмите в тях оцеляват през студения период на годината“, коментира Младен Ангелов.
 
 Учениците от ОУ „Драган Манчов“ бяха подготвили и изложба, посветена на Земята. Творчеството на децата бе представено от заместник-директора на училището Георги Анастасов.
 „В нашия район сме организирали разделно събиране на отпадъци и регулярното им извозване, като продължаваме да облагородяваме междублоковите пространства и дворовете на детски градини и училища, за да направим града ни по-чист и красив“, подчерта от своя страна кметът на район „Западен“ Димитър Колев.
След това четвъртокласниците заедно със своите гости засадиха 40 бегонии в двора на училището и обещаха, че ще се грижат за тях.
 


В ОУ "Елин Пелин“ беше организиран Празник на Земята, който съвпадна с 90-годишнината от създаването на школото. Учебното заведение е обявено за екоучилище от 2001 г. и е удостоено с престижната награда "Зелен флаг". Официални гости на събитието бяха представители на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район“, Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ-Пловдив), СНЦ "Зелени Балкани“, както и кметът на район "Западен“ Димитър Колев.“.

Учениците от ОУ „Елин Пелин“ бяха подготвили празнична програма, посветена на 22 април.
Гостите разгледаха и изложба от рециклирани материали, подготвена от учениците, които отправиха посланието „Да пазим планетата чиста“.
По традиция ученици демонстрираха модно ревю, като дрехите в него са изработени от отпадъчни хартиени, найлонови и пластмасови изделия.

Инициативите се осъществиха в партньорство с Община Пловдив, район „Западен“.