НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурен телефон:
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ

2022 година - Европейска година на младежта

23.09.2022 г.


Министерство на младежта и спорта обявява покана за номиниране на младежки доброволчески инициативи
 
2022 година e Европейска година на младежта!

 
Една от приоритетните области, в които Министерството на младежта и спорта ще работи, е „Младежкото доброволчество – кауза за устойчиво развитие тук и сега!“ За тази цел ще бъде разработена и публикувана Бяла книга за младежко доброволчество.
повече»

МОСВ кани заинтересованите страни да се включат в отбелязването на Европейска седмица на мобилността 2022

20.09.2022 г.
Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се включва в ежегодно провежданата кампания на Европейската комисия „Европейска седмица на мобилността“. Темата през 2022 г. е „По-добри връзки“. Традиционно седмицата се провежда от 16 до 22 септември.
повече»

Два сигнала в района на град Рудозем провериха през почивните дни екоексперти и полиция

19.09.2022 г.
Експерти от РИОСВ – Смолян, Басейновa дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив, Регионална лаборатория – Смолян и РУ Мадан провериха два сигнала за замърсяване на река Арда и река Елховска в района на град Рудозем през почивните дни.  
 
повече»

Скъсана дига на река Стряма при село Калековец е препълнила каналите на "Напоителни системи", последвана от приливната вълна в село Трилистник

03.09.2022 г.
Скъсана дига на река Стряма при село Калековец е препълнила каналите на "Напоителни системи", последвана от приливната вълна в село Трилистник

Това стана ясно след като Директорът на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Васил Узунов заедно с експерти от дирекция „Контрол“ обходиха днес участъка от река Стряма между селата Калековец и Маноле. Информацията за очакваната приливна вълна беше получена вчера от НИМХ и незабавно бяха предупреди кметовете на всички населени места.
 
повече»

Експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ в момента обхождат територии около река Стряма

02.09.2022 г.
Експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ в момента обхождат територии около река Стряма
Експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ в момента обхождат територии около река Стряма. Дирекцията следи нивата на реките в Източнобеломорския район, както чрез системите за ранно предупреждение, така и чрез контакт с Националния институт по метеорология и хидрология.
Заради продължаващите валежи, нивото на река Стряма при моста на с. Баня в момента се покачва.
На други места в Източнобеломорския район няма данни за наводнения в следствие на придошли води от реки. По данни от системата за ранно предупреждение за водосбора на реките Марица и Тунджа нивата на реките( с изключение на река Стряма) са под праговете за тревога, като не се очаква да бъдат достигнати и след валежите през предстоящите дни.
повече»

Заместник- министър Петър Димитров и директорът на БДИБР Васил Узунов обходиха днес привечер участъци от река Стряма, която преля от коритото си

02.09.2022 г.
Заместник- министърът на околната среда и водите Петър Димитров и директорът на Басейнова дирекция -„Източнобеломорски район“ Васил Узунов обходиха днес привечер участъци от река Стряма, която преля от коритото си.
повече»

Младежки воден парламент провежда десетото си еко училище в Плевен

05.08.2022 г.

Събитието се организира с подкрепата на Министерството на околната среда и водите, община Долна Митрополия и четирите басейнови дирекции.
Ученици от 10 еко клуба, част от Младежки воден парламент, се събират в Плевен, за да проведат десетото лятно екологично училище. Темата на юбилейното издание е ,,Вдъхновение от р. Дунав“ и ще се проведе в периода 08 - 12 август.
повече»

Басейнова дирекция – Пловдив спира процедурите за сондаж № 8 на находище „Павел баня“

04.08.2022 г.
Директорът на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БД ИБР) издаде 3 бр. решения за спиране на открити производства по издаване на нови и изменение на действащи разрешителни за водовземане от минерална вода от сондаж № 8, част от находище „Павел баня“, представляващо изключителна държавна собственост.
повече»

Басейнова дирекция – Пловдив извърши допълнителни проверки по сигналите за умряла риба в яз. Студен кладенец

12.07.2022 г.
Във връзка с постъпили сигнали от граждани, неправителствени организации и институции за наличие на мъртва риба в акваторията на язовир Студен кладенец и по течението на р. Върбица Басейнова дирекция „Източнобеломорски район" (БД ИБР) извърши две допълнителни проверки.
повече»

БД ИБР отне разрешителното на „Строймаш" ЕООД за изземване на наносни отложения от река Марица

07.07.2022 г.
Директорът на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район" (БД ИБР) издаде решение, с което се отнема разрешителното за поддържане проводимостта на речното легло на река Марица чрез изземване на наносни отложения в землището на с. Ягодово, общ. Марица, в близост до ресторант „Рибарска среща", с титуляр „Строймаш" ЕООД.
повече»

Басейнова дирекция опровергава твърденията в статия на plovdiv24.bg

17.06.2022 г.
Във връзка с публикувана статия на 16.06.2022 г. от електронното издание plovdiv24.bg със заглавие „Пловдив пропищя от шефа на Басейнова дирекция“ желаем да изразим категоричното си несъгласие с така изразените твърдения.
повече»

Постъпили сигнали за наличие на мъртва риба в акваторията на язовир „Студен кладенец“

06.06.2022 г.
Във връзка с редица постъпили сигнали за наличие на мъртва риба в акваторията на язовир „Студен кладенец“ бяха извършени пет проверки от експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БД ИБР), съвместно с представители на Регионалната инспекция по околна среда и водите - Хасково, Регионална лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда - Хасково и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) – Кърджали, на 20.05.2022г, 23.05.2022г, 26.05.2022г., 30.05.2022г. и 05.06.2022 г. Обследва се част от коритото на р. Перперек, ляв приток на р. Арда, при вливането й в язовира (устие), както и на участъци от бреговата ивица на язовир „Студен кладенец”, в опашката и в средата на язовира.
повече»

МОСВ дава начало на своята програма “Политики за младежта в сферата на околната среда”

01.06.2022 г.
ПРОГРАМА “ПОЛИТИКА ЗА МЛАДЕЖТА В СФЕРАТА НА ОКОЛНАТА СРЕДА”
(МЛАДЕЖИ ЗА ОКОЛНА СРЕДА)

 
Министерството на околната среда и водите (МОСВ) обявява своята Програма “Политики за младежта в сферата на околната среда” („Младежи за околна среда“). Тя ще бъде изпълнена чрез регионалните структури на министерството на територията на цялата страна (Изпълнителна агенция по околната среда, регионални инспекции по околната среда и водите, дирекции на националните паркове и басейнови дирекции) в партньорства с местни и национални неправителствени организации. Целта на Програмата е повече млади хора да се включат в дейности, свързани с опазването на околната среда. Насърчава се максимално широк териториален обхват на дейностите и включване на младежи от малките населени места в страната.
повече»

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА - 22 АПРИЛ

05.04.2022 г.

ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА 2022
22 АПРИЛ

 
Темата за Деня на Земята 2022 г. е „Инвестираме в нашата планета“.

Поставя се фокус върху екологичната и социална политика, устойчивото развитие, зелените технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите и да съхранят здравето и живота на хората в световен мащаб. Акцентира се върху адаптацията към изменението на климата и начините за справяне с проблема.
повече»